Dan pobjede nad fašizmom

Ulicama Banjaluke marširao Besmrtni puk

  • Izvor: ATV
  • 09.05.2024. 19:23

Srpska pamti i ne zaboravlja one koji su dali svoje živote za slobodu i one koji su se borili protiv fašizma. I ove godine ulicama najvećeg grada Srpske marširao je Besmrtni puk.

Sloboda je ono što objedinjuje srpski narod, pobjeda nad fašizmom je trajna i ne može da bude zamijenjena nekim drugim terminom, poručio je predsjednik Srpske Milorad Dodik. 

Osim Sovjetskog Saveza, samo su se Srbi od početka do kraja rata borili za svoju nezavisnost i jedini su bili koji su se pridružili Crvenoj armiji u njenom oslobodilačkom pohodu. 

"Pobijedili smo kada smo sa Zapadom postigli vojni paritet, kada su naši saveznici bili pod sigurnom zaštitom. I sada, uprkos svim poteškoćama, pobjeđujemo u stvaranju nove Rusije poslije teških događaja devedesetih godina prošlog vijeka", kaže ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

Dan pobjede nad fašizmom je dan kada srpski narod pokazuje da ne želi da se odrekne svoje časne uloge koju je imao u slamanju fašizma.

"Mislim da vrijednost te slobode je nešto što svaki naš građanin duboko prepoznaje u sebi kao sastavni dio i sebe i svog života i, naravno, naših nastojanja da tako gradimo budućnost", kaže srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Srpski narod kao slobodarski narod, uvijek je bio na pravoj strani istoriji i uzdignute glave može da se pohvali da je učestvovao u slamanju fašizma.

I danas, 79 godina poslije poraza fašizma, srpski narod ne želi da se odrekne ni žrtava koje su date za slobodu koju danas živimo i koju smo morali ponovo da branimo i u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Zbog toga, na nama je da se sjećamo i pamtimo one koji su se borili za našu slobodu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Dokumentarni program (R)

    'Dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.