Stanivukovićev kolega radi

U krugu "Toplane" niče autopraonica bez ikakve dozvole

  • Izvor: ATV
  • 31.10.2023. 07:13

Šta će privatna autopraonica u krugu bilo kog preduzeća? Kome je ta sumanuta ideja uopšte pala na pamet a još je gori onaj koji je to dozvolio.

Ovako Banjalučani komentarišu dozvolu Draška Stanivukovića da, kako mnogi tvrde, svom dobrom drugu koji je nedavno prešao u PDP, dozvoli da pokrene privatni biznis u krugu Toplane. 

Tamo gdje se već gradi autopranica su i skladišta mazuta, visokonaponska postrojenja i gradski cjevovod. I opet dvostruki aršini i standardi, podsjeća odbornik Bojan Pećanac.

"Prije tri godine ta ista gradska administracija je zabranila rad autopraonici s razlogom, zato što nisu imali upotrebnu dozvolu. Slična je situacija i sada, samo što je ovoga puta, data saglasnost od strane gradske administracije“, rekao je odbornik SNSD-a u Skuštini grada Banjaluka Bojan Pećanac. 

A Stanivukovićevi stranački poslušnici dok je on, navodno, u Italiji na odmoru, pokušavaju da ga odbrane. Gradski menadžer kaže da je Toplana dopustila izgradnju autopraonice. A nije jer Upravni odbor tog preduzeća nije dao saglasnost. Upozorili su na kršenje zakona o zaštiti od požara i građenju kao i propisa kojima se reguliše obavljanje djelatnosti. Ali, za gradskog menadžera to ne važi. 

"Meni je poznato da to preduzeće ima odgovarajući obligacioni odnos sa Toplanom ad i da se na osnovu toga eventualno vrši prilagođavanje i ulazak u te prostorije, ali nipošto to nije moguće bez ugovora i saglasnosti i mislim da to nije slučaj, mislim da informacije kojim raspolažete nisu baš onakve kakve su u realnosti“, kaže gradski menadžer Bojan Kresojević. 

Nije prvi put da obmanjuju javnost na ovakav način tvrdeći da su samo oni u pravu. Pokazuje se to i na primjeru kružnog toka kod Kastela za koji su tvrdili da imaju sve dozvole pa su nakon inspekcijske kontrole morali zaustaviti radove jer, gle čuda, dozvolu nisu imali. 

Možda gradskom menadžeru i njegovom šefu ne bi bilo loše da nekad pročitaju i komentare ispod tekstova o njihovim, takozvanim, razvojnim planovima o modernoj Banjaluci. Vidjeli bi onda veliko razočarenje čak i njihovih glasača i brojne poruke koje nisu baš pristojne da bi se javno prenosile.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.