Zgrada okružena skelama

Stanivukovićevo rješenje: Vrtić na gradilištu i pod zakupom

  • Izvor: ATV
  • 30.09.2024. 19:15

Gradonačelnik Banjaluke će za tri dana otvoriti vrtić koji će smjestiti u zakupljen prostor u zgradi koja je okružena skelama.

I za to će, kako saznajemo, Grad privatnoj kompaniji koja je vlasnik prostora, davati 20 hiljada maraka mjesečno. I tako narednih 20 godina.

Kada se sve pomnoži i sabere - Grad će za zakup prostora jednoj banjalučkoj firmi dati više od četiri miliona maraka. Za taj novac gradonačelnik je u prethodne četiri godine mogao da izgradi barem tri nova vrtića, koja bi bila u vlasništvu grada. 

U kompaniji koja je sa gradom potpisala ugovor o ciframa ne žele. Te ćemo informacije, kažu, dobiti od Gradske uprave. A nismo, jer od tamo na naše upite ne odgovaraju. Na sajtu Gradske uprave nema ni odluke o potpisivanju Ugovora o zakupu. Javni poziv raspisan je sredinom godine. 

Potrebni uslovi:

1. Da je ponuđač vlasnik poslovnog prostora,

2. Da poslovni prostor posjeduje upotrebnu dozvolu, ili će je ponuđač pribaviti do 01.10.2024. godine

3. Da poslovni prostor ima minimalnu površinu 400 m2

4. Da posjeduje pripadajuće dječije igralište minimalne površine 250 m2

5. Da poslovni prostor posjeduje najmanje 8 parking mjesta

6. Da je opremljen u skladu sa namjenom - dječiji vrtić

Nazovi parkova i zgrada niklo je u Banjaluci za prethodne četiri godine kao pečurki. Novim vrtićima Draško Stanivuković ne može da se pohvali. 

Može zato poslovima sa privatnicima, od kojih su, po svemu sudeći, korist imali on i njegovi najbliži saradnici.  Mjesta će,u novom vrtiću u prostoru pod zakupom, biti za 130 mališana. Da je novac koji će grad morati da izdvaja narednih 20 godina uložen u izgradnju vrtića u vlasništvu grada, mjesta bi, sasvim sigurno bilo barem tri puta više. A pitanje je i koliko će boravak tih 130 u vrtiću na Paprikovcu biti bezbjedan. 

Lamela u kojoj je grad zakupio prostor okružena je skelama, radnici su na svakom ćošku, poprilično je bučno, a sve oko budućeg vrtića i dalje je jedno veliko gradilište. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: