Ognjen Savanović

Stanivuković rekao pa porekao: Gradonačelnikov najbliži saradnik koristi službeno vozilo i poslije 16 časova

  • Izvor: ATV
  • 17.08.2023. 19:39

Službena vozila Gradske uprave Banjaluka, se ipak koriste 24 časa dnevno, a ne samo do 16 časova, kako je to svojevremeno na sav glas tvrdio gradonačelnik najvećeg grada Srpske, Draško Stanivuković.

Da je tako, potvrđuje i Stanivukovićev bliski saradnik, Ognjen Savanović.

Jedan od članova gradonačelnikovog obezbjeđenja, upravlja službenim vozilom i poslije 16 časova.

To potvrđuje i današnji snimak Savanovića, na kojem se jasno vidi (jer snima i ručni sat tokom vožnje) da je u pitanju 18.35 časova.

Fotografija na kojoj se vidi Stanivuković ispred kojeg se nalazi više od 50 ključeva službenih vozila, očigledno da je bila predstava i zamagljivanje očiju javnosti.

"Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 časova, na moj zahtjev, u prostorije Кabineta gradonačelnika. Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe kao što je to do sada bio slučaj. Preko 70 odsto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena. Donijećemo Odluku da svi službeni automobili moraju biti obilježeni i ona je spremna, a spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih vozila. Među ovim ključevima nalaze se automobili u vrijednosti od preko 100.000 КM, koje ćemo prodati, jer za građane Banje Luke postoje prioritetnije stvari. Rasipničkom ponašanju moramo stati u kraj, a ovo je samo prvi korak u tom naumu, večeras donosimo još niz odluka", napisao je Stanivuković još 2020. godine.


Današnje ponašanje Savanovića, jasno pokazuje da se službena vozila i gorivo troše i van radnog vremena.

Takođe, Savanović nije jedini koji koristi službeno vozilo nakon radnog vremena.

To čine i drugi Stanivukovićevi saradnici.

A sve to, ide preko leđa Banjalučana.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)