Gradonačelnik

Stanivuković nastavlja sa bezakonjem: Krčmi gradske pare, mijenja regulacione planove

  • Izvor: BanjalučkePriče.net
  • 19.09.2023. 12:51

Dugonajavljivana rekonstrukcija tzv. raskrsnice kod Еkvatora i tvrđave Kastel izgleda sačekaće bolje dane.

Gradonačelnik je odlučio mimo postojećeg Regulacionog plana izmijeniti, "prekrojiti“ kružni tok, pomjeriti raskrsnicu, ukinuti parkinge, i sve to u nedostatku sredstava finansirati iz kredita čija sredstva su predviđena za most u Docu. Tako će Stanivuković samo za početak građenja saobraćajnice iz grada izvući milion i dvijestotine hiljada KM i to sve pod izgovorom "pripremnih radova" .

Postojeća raskrsnica kod zgrade Еkvator i knjižare Kultura prava je muka za sve vozače, a na rješavanje ovog problema Banjalučani su čekali godinama. I taman kad su pomislili da će planirani kružni tok riješiti njihove probleme, gradonačelnik je odlučio pomrsiti konce te još uvijek nepostojeći kružni tok pomjeriti niže, na dio gdje se nalazi Krajiška kuća. 

Stanivuković na aromatizaciju prostora potrošio vrtoglavu cifru

Stanivuković na aromatizaciju prostora potrošio vrtoglavu cifru

Tako će kružna raskrsnica kod Еkvatora, skliznuti na parking i Krajišku kuću, pa će umjesto kružnog toga Banjaluka dobiti "pravugaonik raskrsnicu", u čijoj sredini će se nalaziti spomenik Tvrtku I Kotromaniću na kojem gradonačelnik već duže vrijeme insistira. Spomenik će građane koštati još dodatnih milion i 200 hiljada KM, takođe iz budžetom nepredviđenih sredstava.

Tako će i mala ulica Zdravka Čelara dobiti dvije trake u jednom smjeru, a parking koji se nalazi u toj ulici, kao i onaj kod Krajiške kuće potpuno će nestati.

I sve ovo bez građevinske dozvole, bez izmjene postojećeg regulacinog plana, ali i bez sredstava za ovaj projekat. Naime, sredstva namijenjana za most u Docu, a koja su dobijena iz kreditnih sredstava, Stanivuković je potpuno nelagalno preusmjerio na izgradnju nove raskrsnice. 

Nešić i Trivićka u raspravi oko bilborda

Nešić i Trivićka u raspravi oko bilborda

Važeći regulacioni plan nalazi se na sajtu Grada Banjaluka i možete ga preuzeti OVDJЕ.

Novi regulacioni plan koji je gradonačelnik preko noći nezakonito odlučio prekrojiti javnosti je dostupan na njegovim društvenim mrežama, službenog puta za objavu nema jer i ovaj put gradonačelnik je grubo prekršio zakon.

I dok se prvi čovjek Grada hvali otvaranjem parkova, privredni subjekti koji se nalaze na tom dijelu grada već sad se nalaze u ozbiljnom problemu jer njihove radnje zbog nenajavljenih radova ne ostvaruju prihode. Kako vlasnici nekoliko radnji u Ulici Zdravka Čelara 14. (Kosi parking Kastela) kažu, niko od nadležnih u Gradskoj upravi im nije najavio početak radova, niti pronašao privremeno rješenje dok se isti ne završe, kako im poslovanje ne bi trpilo s obzirom da im je dnevni pazar ozbiljno umanjen.

Pored privrednih subjekata najviše štete će pretrpjeti građani, s obzirom da će ovim nelegalnim projektom gradonačelnik iscrpiti budžet grada, pa će tako Banjalučani pored toga što će ostati bez mosta u Docu ostati i bez novca u gradskoj kasi.

(Banjalučke priče.net)

Pratite nas i putem Vibera