Gradonačelnik najavio

Stanivuković: Banjaluka od 5. januara bez javnog prevoza, ni plate neće biti isplaćene

  • Izvor: ATV
  • 02.01.2024. 15:42

Od 5. januara Banjaluka će, prema najavama gradonačelnika Draška Stanivukovića, ostati bez javnog prevoza a neće biti isplaćene ni plate radnicima u Gradskoj upravi i ostalim ustanovama.

Razlog za to je neusvajanje rebalansa budžeta, i kako kaže Stanivuković, ne zato što nema novca već nema dokumenta koji to propisuje.

„Petog januara treba da isplatimo plate radnicima u Gradskoj upravi, danas je izvjesno da to neće biti, kao i dijelu radnika u Centru za socijalni rad i drugim ustanovama. Mi plate tek možemo isplatiti u februaru iz ovog budžeta, jedna će biti uskraćena“, izjavio je Stanivuković dodavši da bez rebalansa nema ni tuđe njege i pomoći.

Za sve krivi skupštinsku većinu.

Slika koja je ovih dana otišla iz Banjaluke u region i Еvropu je najljepša, i grad je oborio sve rekorde tokom novogodišnjih praznika, istakao je on.

„Banjaluka i trg u Banjaluci je za Novu godinu bio najposjećeniji u regionu. Grad je ovih dana sve svoje kapacitete nadmašio i nema onog ko nije uživao ovih dana u Banjaluci“, izjavio je Stanivuković.

Dodao je da je novogodišnji koncert 70 odsto finansiran iz donatorskih sredstava.

„Sve je koštalo skoro dva puta više od onoga čime smo raspolagali, što znači da smo od naših prijatelja, donatora, društveno odgovornih kompanija sve to nadoknadili. Nisam se mogao pomiriti sa činjenicom da Banjaluka stane 31. i 1. januara. Ali naši kapaciteti su izmrcvareni“, naveo je gradonačelnik.

Kada pričamo o javnom prevozu, samo za ova dva dana je dodatnih 20.000 KM javni prevoz otišao u minus, bez rebalansa i potrebnih sredstava.

„Dok čekamo rebalans budžeta, imamo 150.000 KM dodatnog duga samo javnog prevoza“, rekao je.

Pratite nas i putem Vibera