Kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Šobot: Kandidatura - prilika da nešto uradim za ovaj grad

  • Izvor: ATV
  • 20.06.2024. 20:26

Gostujući u ATV-ovoj emisiji "Tet-a-Tet", kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot, rekao je da je to za njega novi izazov i prilika da nešto uradi za rodni grad.

- To je novi izazov. Vidim priliku, da nešto uradim za ovaj grad, u kojem sam prohodao i kojeg istinski volim. Jako sam vezan za ovaj grad. Želim da mi djeca zavole ovaj grad, da žive sa braćom i sestrama, sa bakama, svojim narodom. Banjaluka je divan grad. Ono što ja znam da želim, je da budem ovdje, jer sam srećan - ističe Šobot te dodaje:

- Sigurno da se mijenja životni koncept i da dolaze novi izazovi. Odluka nije bila laka. To je totalna promjena, u smislu posla i obaveza ali i odgovornosti. Takva odluke, nisu lake. Ja se neću baviti špekulacijama i tračevima, jer smatram sebe ozbiljnim čovjekom - rekao je Šobot.

Kako kaže, koliko će se neko "provući kroz blato", stvar je ličke odluke.

- Što se tiče "provlačenja kroz blato", ja sam realan i znam šta politika nosi. Nije se lako baviti javnim poslom. Vi ste pod svjetlima i reflektorima. Morate imati čist obraz da biste stali pod reflektore. A to koliko ćete se provući kroz blato je stvar lične odluke, stvar vašeg pristupa, ponašanja i stavova. To više zavisi od mene, nego od drugih. Da će biti nekih stvari, biće, Bože moj. Nije život med i mlijeko, ima i gorkih pilula - naglašava Šobot.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program