Samohrani otac i civilni invalid uputio otvoreno pismo gradonačelniku: Uskratio mi je i socijalna davanja

  • Izvor: BanjalučkePriče.net
  • 17.01.2024. 19:41

Nakon smrti supruge, koja je bila borac Republike Srpske, Aleksandar Pajić samohrani otac i civilni invalid uputio je pismo prvom čovjeku grada Drašku Stanivukoviću navodeći poteškoće sa kojima se on i njegov sin svakodnevno suočavaju zbog maćehinskog odnosa grada prema njima.

Pored toga što je korisnih socijalnih davanja, Pajić ima i sina od 16 godina, koji uredno plaća kartu gradskog prevoza jer i pored silnih poteškoća nema pravo na besplatnu kartu. Da stvar bude gora, sada mu kasni i pomoć od strane Centra za socijalni rad, a koji je krivicom gradonačelnika ostao bez sredstava. 

Njegovo obraćanje pročitajte u nastavku:

"Obraćam se lično gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

Obraćam vam se s kritikom zbog situacije u Gradskoj upravi. S obzirom na vaša predizborna obećanja o poboljšanju života građana, želim ukazati na probleme koje sam iskusio kao samohrani roditelj i civilni invalid.

Nakon smrti supruge, zatražio sam jednokratnu novčanu pomoć, koju ste, nažalost, odbili zbog navodnog nedostatka sredstava. Isto tako, suočeni smo s nedostatkom isplata socijalnih primanja osobama i djeci sa invaliditetom, srednjoškolce i studente koji nemaju stipendije. Gradskoj Upravi nedostaje transparentnost i organizacija, a vaši saradnici ne pružaju odgovore ili pomoć. Mi korisnici socijalnih davanja zvali smo više puta GU i tražili smo informacije o isplati, ali većinom nismo dobili odgovorili nam se niko nije javio.

Najoštrije osuđujem praksu da osobe i djeca s invaliditetom dolaze po svoja zakonska prava na -10 stepeni ispred Gradske Uprave. Banja Luka, iako sada ulažete u infrastrukturne projekte, kružne tokove, nove jednosmjerne ulice itd., suočava se s problemima smeća i čistoće. Banja Luka nikada nije bila prljavija.

Na kraju, postavljam pitanje vezano uz prava mog sina, koji, iako ima penziju od preminule majke, koja je bila Borac Republike Srpske i koja je branila Republiku Srpsku, rodjena je 1974 godine a preminula je 25.02 2023 godine u Banja Luci i sahranjena je u Banja Luci. Moj sin nema pravo na besplatnu autobusku kartu, a također je i đak, moj sin je rodjen 21.05.2007 godine. Očekujem odgovor i nadam se da ćete razmotriti potrebe običnih građana.

Dodatno, želim istaknuti da sam deset godina uzastopno radio 7. i 8. marta na trgu, prodavao cvijeće, a nikada me nitko nije dirao dok nisu došli vaši saradnici na čelu s Sinišom Strbcem, načelnikom komunalne policije, koji mi je napisao kaznu. Uredno sam je platio, ali sada vam kažem da ću ponovno raditi na trgu 7. i 8. marta. Ako mi napišete kazne, više ih neću plaćati, već ću tražiti pravdu putem suda. Želim samo raditi kako bih prehranio sebe i svoje dijete, jer vi i pojedinci u Gradskoj Upravi očigledno ne dajete pažnju običnim ljudima.

Također, želim dodati da ste dolazili na Šibove i obećavali stvari koje niste ispunili, a Tanja Palačković, iako puna mržnje i neistina, troši značajna sredstva iz budžeta građana, samo na platu za 4 godine potrošeno je oko 60 hiljada maraka na njenu platu, a i ona je obećavala svaša. I ona je takođe dolazila sa vama u naselje Šibovi u toku predizborne kampanje za gradonačelnika, i još da dodam da su vam zabranili okupljanje u naselju Šibovi ( na javnoj površini i reagovala je i policija ), ali ste na kraju napravili skup zahvaljujući jednom čovjeku, i dobićete taj papir uz ovo pismo.

Da budete upućeni u sve, da ne bi rekli da nešto nije istina", napisao je Aleksandar Pajić. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Еvropske mikrodržave: Malta, dokumentarni program (R)

    ''Еvropske mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 11:20 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.