Usvojene 34 tačke

Rebalans prošao, Stanivukovićevi regulacioni planovi nisu

  • Izvor: ATV
  • 10.10.2023. 19:12

Na maratonskoj sjednici kolegijuma usvojene su 34 tačke koje bi se trebale naći pred odbornicima 24. oktobra .Dva i po sata i tri obraćanja novinarima nisu bila dovoljna da se odbornici i gradonačelnik konačno usaglase oko dnevnog reda.

"Važno je da smo usvojili usaglasili određene stvari po pitanju nacrta rebalansa budžeta i svih onih socijalnih davanja, kategorija, institucija i svega onog negdje što je u prethodnom periodu gradska uprava pokušala da skupština grada neće to uraditi oni su pokušali već da najave kako ćemo oboriti nacrt rebalansa i nećemo ga pustiti u javnu raspravu i dalju proceduru", rekao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Rebalans budžeta prošao, ali Stanivukovićevi regulacioni planovi nisu. Po običaju, gradonačelnik optužuje skupštinsku većinu za opstruisanje grada.

"Mi  smo  došli  da  na  proljeće  počnemo  radove  i imamo  skupštinu koja nam opet odbija takav regulacioni plan", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

On ionako radi bez plana, kaže prvi čovjek gradske skupštine. 

"Opet počinje priču kako smo ga blokirali, ima li i jedna marka koja nije potrošena u budžetu, ako smo ga blokirali mene interesuje kako je uspio da potroši 600 miliona u ove tri godine mandata? Jel mu i jedna marka ostala blokirana? Nije. Sve što je zamislio uradio je", rekao je Ljubo Ninković.

Na današnjoj sjednici kolegijuma Stanivuković se dotakeo i "Autoprevoza". Kaže da ne želi u pregovore sa tim preduzećem bez podrške gradske skupštine. Podršku prisutnih odbornika ni tu nije dobio. Nije nas zvao ni kada je skakao sa vatrogasnih kola, a sada nas zove kada je uprskao sve poručuje mu Ninković. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: