Uloženo dva miliona evra

Puštena u rad banjalučka fabrika za prečišćavanje otpadnih voda "SHP Celeks"

  • Izvor: ATV
  • 26.09.2024. 19:11

U izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Banjaluci uloženo je dva miliona evra. "SHP grupa" u narednoj godini planira i izgradnju dvije nove fabrike i u Srpsku uložiti minimalno 150 miliona evra. Vlasnik ističe da sa zvaničnicima i privrednicima u Srpskoj ima izuzetnu saradnju.

"Danas slavimo još jednu prekretnicu u našoj kompaniji, otvaramo nov pogon za pročišćavanje otpadnih voda koje puštamo u kontinuirani rad. Cijeli koncept je realizovan sa domaćom kompanijom IR Tehnolodži Banjaluka", rekao je Milan Filo, vlasnik preduzeća "SHP Celeks".

Ovakav prečistač urađen je u Srpskoj po prvi put. "SHP grupa" zapošljava veliki broj radnika i institucije Srpske na čelu sa predsjednikom, poručeno je, daju podršku investitorima koji imaju jasnu i socijalnu i ekološku odgovornost.

"Veoma je važno danas saznati i biti ovde u činjenici da ćemo u narednih godinu dana imati investicije ove kompanije, ovog sistema koja će biti vrijedna 150 miliona evra. To je nešto što će biti jedna od najvećih investicija ovdje koje imamo u realni sektor", rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Slovačka "SHP grupa" u Srpskoj posluje 24 godine. Jedan je od najvećih proizvođača higijenske konfekcije u Bih, ali i regionu. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: