Đorđe Konjević za ATV

Protest roditelja ispred banjalučke Gradske uprave

  • Izvor: ATV
  • 15.05.2024. 08:13

Roditelji djece koja borave u privatnim vrtićima najavili su javno okupljanje ispred Gradske uprave Banjaluka za danas u 8:30 časova, kako bi se njihovi problemi glasnije čuli, odnosno kako se regulisala cijena privatnih vrtića koja je znatno skuplja u odnosu na državne.

Predstavnik roditelja Đorđe Konjević rekao je u ATV jutru da njihova borba traje već četiri mjeseca.

"Već tri i po mjeseca nema nikakvog odgovora niti novog sastanka sa predstavnicima gradskih vlasti. Činjenica je da je sam gradski menadžer na jedinom sastanku koji smo imali sa njim predložio da će sam da predloži izjednačavanje participacija od 165 KM koliko sad košta boravak djeteta u javnom vrtiću da toliko košta i boravak djece u privatnim vrtićima", rekao je Konjević.

Međutim, kako kaže Konjević, gradski menadžer to nikada više nije javno izjavio.

On je istakao da subvencije i dalje iznose 60 KM.

"Neisplaćena su posljednja tri mjeseca za 2023. godinu. Na sva zvona Gradska uprava govori o povećanju subvencija, mi ne želimo povećanje subvencija već izjednačavanje", rekao je Konjević.

Konjević je istakao da je 165 KM cijena državnog, dok je cijena privatnog vrtića 350 do 450 KM, a da sve zavisi od lokacije vrtića i usluga koje nude.

On ističe da su zahtjevi roditelja da se izjednače prava djece, odnosno da se je osnovni cilj da se državni i privatni vrtići izjednače po cijenama usluga.

"Uopšte nisu predviđena sredstva u budžetu za isplatu 60 KM za svih 12 mjeseci za sve korisnike subvencija. Nemaju u nacrtu niti u prijedlogu povećanje tih sredstava gdje bi onda došlo do mogućih izjednačavanja subvencija", rekao je Konjević.

On je pozvao gradonačelnika Grada da izađe pred roditelje i prije svega da im odgovori zašto obmanjuje javnost.

Konjević je, takođe, pozvao građane Banjaluke da podrže današnji protest.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.