Haos i rasulo

Poruka pojedinaca iz banjalučke Skupštine: Nikad više nemojte glasati ni za koga iz ovog saziva

  • Izvor: ATV
  • 25.10.2023. 19:21

Počelo u sedam ujutru. Ali već u deset petominutna pauza koja se pretvorila u tročasovnu. Sala poluprazna, a i oni što su došli teško su se vratili - tako je danas izgledala sjednica banjalučke skupštine. Da tako ne treba, svjesni su i odbornici. Nikad više nemojte glasati ni za koga iz ovog saziva - poručuju pojedini.

"Poruka svim glasačima da nikada više ni mene niti ikoga više iz ove sale biraju", rekao je Slobodan Stanarević, odbornik DЕMOS-a u Skupštini grada Banjaluka.

"Sramota i za jednu i za drugu stranu da svaka skupština koja se održava da ima neku dinamiku koja bez smisla, bez vođenja", dodao je Stanarević.

"Mene je sramota što sam sastavni dio ovog sastava skupštine jer ovdje ni jedan odbornik na čelu sa skupštinskim rukovodstvom ne zaslužuje apsolutno da ih više građani biraju jer ovo je jedna neviđena sramota", rekao je Milenko Rosić, odbornik Ujedinjene Srpske.

Iskusniji odbornici ne pamte ovako nešto. Prethodni sazivi nisu bili ni nalik. U ime odbornika građanima se izvinila Nevena Todorović, zbog ponašanja svih njih.

"Stvarno koristim ovu priliku da se javno izvinim svim građanima grada Banjaluka, na ovom ovakvom odnosu našem odnosu prema gradu i prema građanima. Nije se ovako radilo, mnogo je više reda bilo i poštovanja, prosto ja sad osjećam potrebu da se javno izvinim i ovo nije nešto na šta smo i mi sami navikli i šta smo očekivali u ovom sazivu skupštine", rekla je Nevena Todorović, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka.

I u tome su izgleda jedinio saglasni i odbornici vlasti i opozicije. SaZIV nam je kažu totalno rasulo. 

"Reći ću možda nepopularno mišljenje kada govorim iz ugla odbornika, ali reći ću i ono što sami građani misle-mislim da je ovo najneproduktivniji saziv u istoriji grada Banjaluke", rekao je Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka.

"Tu sam, boriću se za ono što su me ljudi izabrali, ali više nemam riječi. Vidite i sami, tu ste svakodnevno, komuniciramo , viidte da je ovo ovdje totalno rasulo", rekao je Saša Lazić, odbornik pokreta "Banjaluka zove" u skupštini Grada Banjaluka.

Iako su svi zgroženi onim što se dešava u skupštinskoj sali, danas su ipak odlučili da kvorum sa 16 odbornika spuste na 11. Pa bi sala ubrzo  mogla da bude još praznija.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.