Aleja Svetog Save

Počela izgradnja kružnog toka kod Osnovnog suda

  • 05.07.2018. 10:39

Izgradnja kružnog toka u Aleji Svetog Save, na raskrsnici kod Osnovnog suda, koji bi trebao da smanji gužve u „špicevima“, započela je danas, u okviru nastojanja da se što više prometnih raskrsnica oslobodi semafora i tako ubrza tok saobraćaja.

Posao, započet nedavnim puštanjem u saobraćaj dva kružna toka na pravcu prema Istočnom tranzitu, danas je nastavljen početkom izgradnje nove kružne raskrsnice na raskrnici ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save. Radove, koji bi trebalo da budu završeni za dva mjeseca, izvodi preduzeće „Građenje Đurić“, a vrijednost investicije je 217 hiljada KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da bi kružni tok na ovoj lokaciji, ali i onaj koji će će se tek graditi – u nastavku saobraćajnice na spajanju sa Gundulićevom ulicom (kod „Adiko“ banke), umnogome olakšati i ubrzati saobraćaj u jednoj od centralnih gradskih saobraćajnica, koja ujedno služi i kao svojevrsna poveznica Istočnog i Zapadnog tranzita.

"Uvjereni smo da će izgradnjom ove dvije kružne raskrsnice značajno biti rasterećen saobraćaj i da će to u krajnjoj liniji dovesti do toga da vozač sa Starčevice do centra grada dođe u roku od nekoliko minuta", rekao je Radojičić. 

On je pozvao građane da imaju razumjevanje za predstojeće radove od kojih će, naglasio je, velike koristi na kraju imati sami vozači, koji će moći da znatno brže i bez stajanja u kolonama dođu do svog odredišta.