Predsjednik Skupštine grada Banjaluka

Ninković: Gradski budžet oštećen za više od 360.000 KM

  • Izvor: ATV
  • 04.10.2023. 14:26

Gradski budžet u protekle tri godine oštećen za više od 360.000 KM zbog nelegalne isplate plata za 16 zaposlenih u kabinetu gradonačelnika Draška Stanivukovića, rekao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

On je podsjetio da je 8. juna protiv Stanivukovića predao krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka u kojoj je naveo imena 16 osoba, kao i zahtjev za inspekcijski nadzor pri Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske kako bi se utvrdilo da li je došlo do zloupotrebe javnih sredstava, službenog položaja i da li su određenim ljudima isplaćena dodatna sredstva na plate.

Ninković kaže da je 5. jula iz resornog ministarstva dobio obavještenje o izvršenom inspekcijskom nadzoru u Gradskoj upravi, kojim je potvrđeno da je protivpravnom isplatom plata za određene zaposlene nanesena finansijska šteta gradskom budžetu.

"Nakon što je upravna inspekcija obavila nadzor, utvrđeno je da je svaka od 16 osoba navedena u mojoj krivičnoj prijavi dobila određeni procenat na platu. Oni su imali svi po 45 odsto na platu", rekao je Ninković.

Ninković je poručio da je u krivičnoj prijavi naveo samo 16 ljudi koji su ostvarili protivpravnu imovinsku korist, te da mu nije u interesu da plate budu smanjene ostalim radnicima zaposlenim u gradskoj administraciji.

On je istakao da se u kabinetu Stanivukovića ponašaju bahato i zanima ih samo trošenje gradskog novca.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: