Banjaluka

Mještani Starčevice: Izvedeni radovi upitnog kvaliteta

  • Izvor: BL portal
  • 01.10.2024. 16:13

Iz Gradske uprave u srijedu, 25. septembra, objavili su da je počela rekonstrukciju ulice Save Ljuboje u banjalučkom naselju Starčevica. Tokom vikenda radovi su ekspresno privedeni kraju, pa je ova ulica, zajedno sa parkingom, asfaltirana. Ipak, kako kažu mještani, asfalt je lošeg kvaliteta, a upozorili su i nadležne.

Mještani ovog dijela Banjaluke ne kriju zadovoljstvo što su dočekali da se rekonstruiše njihova ulica, ali nakon brze radne akcije kažu da nisu zadovoljni kvalitetom radova koji su izvedeni “preko noći” i po kiši.

“Radili su nekoliko dana. U subotu je padala i jaka kiša, ali to nije omelo radnike koji su po takvom vremenu asfaltirali ulicu i već u nedjelju nam je bilo jasno da su izvedeni radovi upitnog kvaliteta”, kažu mještani.

Mještani su mislili da će izvođač radova juče doći da popravi urađeno, ali pošto im je postalo jasno da od toga nema ništa odlučili su da sve uredno fotografišu i javno upozore na loše izvedene radove samo nekoliko dana pred izbore.

“Sada se vidi da je asfalt hrapav i isprekidan na više mjesta. Bojim se da zbog kiše i brzine radova neće dugo izdržati i da ćemo veoma brzo ponovo imati problem sa rupama i lokvama”, kaže on.

Ulica Save Ljuboje samo je jedna u nizu koja je rekonstruisana u posljednje vrijeme. Radnici su angažovani na velikom broju lokacija, pa ne iznenađuje brzina kojom se, skoro pred svake izbore, završavaju infrastrukturni radovi.

Podsjećamo, radovi u Ulici Save Ljuboje otpočela je bez izabranog ponuđača radova, iako je završetak tendera planiran tek za 7. oktobar. Ipak, opet, kršeći sve moguće procedure i zakone, gradonačelnik je radove otpočeo i traljavo ih završio. 

Pratite nas i putem Vibera