SPS

Milošević: Da li je moguće da je gradonačelnik zavrnuo vodu ljudima da bi došao do novog kredita    

  • Izvor: ATV
  • 28.07.2024. 20:07

Šef Kluba odbornika SPS-a Darko Milošević zatražio je hitno izjašnjenje od gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića.

"Pitam u ime građana, da li je tačna informacija da je gradonačelnik Stanivuković dao nalog odgovornima u Vodovodu da se zavrće voda pojedinim naseljima kako bi na taj način došao do kredita do 10 miliona KM kojim je imao namjeru da pokrije stvorene dugove, a dio da mu ostane za predizbornu kampanju?", izjavio je Milošević.

Milošević naglašava ozbiljnost situacije.

"Ove tvrdnje su izuzetno ozbiljne i zahtijevaju hitan odgovor. Ako su istinite, to bi značilo da se manipuliše osnovnim životnim potrebama građana radi političkih i finansijskih interesa. Građani zaslužuju transparentnost i odgovornost od svojih izabranih predstavnika", kaže on.

On je dodao da su građani Banjaluke već predugo suočeni sa brojnim problemima koji se ne rješavaju.

 "Zanemarivanje potreba građana radi političkih ciljeva je neprihvatljivo. Ako je gradonačelnik Stanivuković zaista dao takav nalog, to bi bila ozbiljna zloupotreba položaja i povjerenja koje su mu građani ukazali", rekao je Milošević.

Milošević je takođe istakao da je neophodno hitno preispitati način na koji se upravlja gradskim resursima.

"Građani Banjaluke zaslužuju bolje. Zaslužuju upravu koja će raditi u njihovom najboljem interesu, a ne upravu koja će koristiti osnovne životne potrebe kao sredstvo za postizanje političkih ciljeva. Transparentnost i odgovornost moraju biti na prvom mjestu", zaključuje on.

Pratite nas i putem Vibera