Danas objavljeno

Ko je Nikola Šobot, kandidat za gradonačelnika Banjaluke?

  • Izvor: ATV
  • 07.04.2024. 18:03

Nikola Šobot, koji je danas predstavljen kao kandidat za gradonačelnika Banjaluke ispred SNSD-a, je doktor kardiolog i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Iako nema mnogo političkog iskustva, ono što se dr Šobotu ne može osporiti svakako su impresivni momenti iz dosadašnje karijere ljekara, interniste kardiologa.

Nikola Šobot formalno obrazovanje započeo je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Na istom fakultetu 2013. godine stekao je zvanje specijaliste interne medicine, a subspecijalizaciju iz oblasti kardiologije završio je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Zaposlen je u UKC Republike Srpske od 2008. godine, a sa sferom interesovanja i užom specijalnošću iz oblasti invazivne kardiologije, kardiohirurgije radio je  na odjeljenju za poremećaje srčanog ritma i odjeljenju za invazivne kardiološke procedure  Klinike za kardiovaskularne bolesti. Od 2020. godine načelnik je Klinike za kardiohirurgiju UKC RS, koja se u ovom momentu može pohvaliti sa preko 450 uspješno operisanih pacijenata.

Član je udruženja kardiologa Republike Srbije i Republike Srpske, te učesnik brojnih lokalnih, regionalnih i internacionalnih stručnih skupova.

Aktivno govori engleski jezik, oženjen je i otac dvoje djece.

Zanimljivo je da dr Šobot bio  član tima ljekara UKC Republike Srpske koji su nedavno boravili u Hagu, gdje su pregledali generala Ratka Mladića, a upravo taj gest poslužio je domaćim medijima da pokrenu priču kako bi upravo on mogao da bude kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Serija: Mućke (12+) (R)

    '''Serija: Mućke (12+) (R)