Banjaluka

Gradska skupština danas o budžetu za 2024. godinu

  • Izvor: SRNA
  • 28.12.2023. 07:26

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković zakazao je za danas vanrednu sjednicu Skupštine grada na kojoj će se naći Prijedlog odluke o usvajanju gradskog budžeta za 2024. godinu u iznosu od 190 miliona KM.

Ninković je rekao Srni da je skupštinska većina, u skladu sa Poslovnikom, podnijela 21 amandman na budžet. 

"Vjerujem da će biti usvojeni i amandmani i osnovni dokument, odnosno da će budžet za 2024. godinu biti izglasan", rekao je Ninković. 

On je naveo da su na dnevnom redu sutrašnje vanredne sjednice tehnički četiri tačke - Prijedlog budžeta, odluka o njegovom izvršenju, dok obje ove odluke prati zaključak o prijevremenom stupanju na snagu, što je definisano Ustavom. 

"Ustavom je predviđeno da je određenim situacijama moguće skratiti definisan rok da odluke stupaju na snagu osmog dana od dana objavljivanja u `Službenom glasniku`", rekao je Ninković i dodao da u slučaju vanredne situacije odluka može da stupi na snagu dan nakon objavljivanja. 

Ninković je rekao da će potpisati usvojeni akt nakon što ga dostavi Odjeljenje za finansije i da budžet petak, 29. decembra bude objavljen u "Službenom glasniku" i da formalno stupi na snagu u subotu, 30. decembra, a primjenjuje se od 1. januara 2024. godine. 

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka je zakazana za 13.00 časova.


Pratite nas i putem Vibera