Rakovačke bare

Gradi se veliko skladište Civilne zaštite

  • 03.05.2019. 07:25

U okviru izgradnje velikog magacina za Civilnu zaštitu i vatrogasnu službu na Rakovačkim barama, vrijednog 650 hiljada maraka, završeni su zemljani radovi, a trenutno se radi na podizanju čelične konstrukcije za objekat.

"Čim vremenske prilike dozvole započeće i radovi na izgradnji temeljne ploče", ističe šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Veliki montažno-demontažni objekat gradi se u krugu "Pauk" službe na Rakovačkim barama, na predviđenoj površini od oko 1.300 metara kvadratnih.

"Osim za potrebe Civilne zaštite, što mu je primarna svrha, ovaj objekat će, ujedno, umnogome olakšati i rad Odjeljenju za saobraćaj i puteve, jer će u njemu moći skladištiti so i materijale za Zimsku službu", rekao je Ćućun.

Kako je naglasio, magacin će, osim opšte namjene, odnosno za skladištenje sredstava, služiti i u slučajevima vanrednih situacija za podjelu uniformi, kako lične, tako i zajedničke opreme u slučaju potrebe spasavanja.

"U tom objektu će biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, te mašine koje posjedujemo za punjenje vreća. Takođe biće opremljeno i administrativnim prostorom i kancelarijom za zaduživanje opreme", kazao je Ćućun.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program