Poznat datum

Еvo kada PDP donosi konačnu odluku u kandidatu za gradonačelnika Banjaluke

  • Izvor: ATV
  • 23.02.2024. 11:28

Predsjedništvo PDP-a zadužilo je rukovodstvo partije, predsjednika, počasnog predsjednika i četiri potpredsjednika partije iz Banjaluke da u narednih 15 dana predlože kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima.

Prijedloge treba dostaviti banjalučkom Gradskom odboru i Predsjedništvu u skladu sa statutom partije.

Predsjedništvo PDP-a smatra da proces priprema za lokalne izbore ide očekivanom dinamikom i zadužuje predsjednike regionalnih odbora da, u saradnji sa gradskim/opštinskim odborima, do kraja aprila pripreme prijedloge kandidata za načelnike, gradonačelnike i odborničke liste, saopšteno je iz PDP-a kao jedan od zaključaka jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke.

Predsjedništvo traži da se do 15. aprila sprovedu planirane saborske aktivnosti na opštinskom/gradskom nivou, uključujući Sabor u Banjaluci.

Raskol zbog Stanivukovićeve kandidature

Mišljenje potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka i Milka Grmuše stranci izgleda i nije bitno. Čine sve da spriječe kandidaturu Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke.

Predsjednik stranke Branislav Borenović na samom početku sjednice Predsjedništva Gradskog odbora naglasio je da Stanivuković ima njegovu podršku.

Sve glasnije su poruke da zapravo Grmuša i Crnadak imaju lične želje koje nisu u interesu stranke.

Iako je do juče Crnadak uvjeravao da će se opozicija ujediniti oko zajedničkog kandidata, ponovo je demantovao sam sebe. Da ima lične ambicije za kandidaturu nije ni potvrdio ni demantovao, kao ni koja su imena još u igri.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: