Član Gradskog odbora SPS Banjaluka

Dejan Trožić: Stanivukovićeva obećanja bez pokrića - Subotička ulica i dalje bez trotoara

  • 29.07.2024. 20:54

Danas smo posjetili naselja Drakulić i Šargovac, tačnije Subotičku ulicu, gdje smo svjedočili ozbiljnim infrastrukturnim problemima, kaže Dejan Trožić, član Gradskog odbora SPS Banjaluka, koji je oštro kritikovao aktuelnu vlast.

"Uprkos obećanjima Draška Stanivukovića, trotoari u Subotičkoj ulici su daleko od završetka. Ovdje su djeca i stariji primorani da hodaju po ulici, rizikujući svoje živote svakog dana", istakao je Trožić, dodajući da su trotoari plaćeni, ali da ih sa obe strane ulice još uvijek nema, te da se građani pitaju ko je ukrao novac namijenjen za te radove?

On je ukazao i na stanje šahtova: "Šahtovi su u katastrofalnom stanju. Oštećeni, raspadajući, predstavljaju opasnost za vozila i pješake.

Ovakva nebriga može dovesti do ozbiljnih nesreća, ali Stanivukovića za to nije briga."

Uočljiv problem u Subotičkoj ulici je i nedostatak nastrešnica. Stanovnici Drakulića i Šargovca su primorani da čekaju autobus na otvorenom, bez ikakve zaštite od kiše ili sunca.

"Zar je previše tražiti osnovnu infrastrukturu koja bi omogućila dostojanstven život?" zapitao je Trožić.

Na kraju, Trožić je uputio apel nadležnim institucijama: "Pozivamo ih još jednom da hitno reaguju i riješe ove probleme.

Stanovnici Drakulića i Šargovca zaslužuju sigurne trotoare, funkcionalne šahtove i nastrešnice na autobuskim stajalištima. Ne smijemo dozvoliti da se ovakvi problemi ignorišu.

Nažalost, čini se da je kod gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, sve ostalo na pustim obećanjima. 

Svi mi zaslužujemo bolje, daleko bolje od svega što nam je nesposobni gradonačelnik priredio."

Stanovnici Subotičke ulice u Šargovcu nadaju se brzim promjenama i konkretnim djelima, a ne samo riječima.

Pratite nas i putem Vibera