Sportski radnik

Davor Josipović ostaje kandidat za odbornika

  • Izvor: ATV
  • 27.07.2024. 11:50

Davor Josipović, poznati sportski radnik i posvećeni član Vaterpolo kluba "Borac“, objavio je na svom Fejsbuk profilu da ostaje kandidat za odbornika u Skupštini Grada Banjaluka na listi Socijalističke partije Srpske (SPS).

Iako ne može biti član partije zbog angažmana u međunarodnoj sportskoj organizaciji, Josipović će nastaviti kandidaturu kao nestranački kandidat i predstavnik sportista.

U svojoj objavi, Josipović je istakao:

"Kako dospiju ovjerene izjave u javnost, a tek CIK posebna priča ili naša realnost, zapravo nebitno. Ako ima neko da ne zna, sportski sam radnik posvećen sportu, sa akcentom naravno na Vaterpolo klub 'Borac'.

Kao što stoji u mojoj ovjerenoj izjavi, kao saradnik jedne ugledne međunarodne sportske organizacije, po statutu iste mi nije dozvoljen politički angažman, sa čime sam upoznao CIK uz priloženu dokumentaciju.

Ne želeći ulaziti u 'mozak' i rad CIK-a, koji je odbio moje odustajanje, a političkom subjektu zamjenu moga imena sa liste, upoznajem javnost sa navedenim, a moju djelatnost nastavljam, ne kao član SPS-a, već kao sportski radnik koji je posvećen razvoju sporta u cjelosti sa akcentom na Vaterpolo klub 'Borac'."

Josipović je sinoć takođe komentarisao trenutnu situaciju u sportu:

"Kada smo kod sporta, večeras smo ispratili otvaranje olimpijskih igara - pet sportista predstavlja BiH?! Možemo dodati i Sašu naravno, koja nastupa za reprezentaciju Srbije, ali ni Saša (Turska), ni Jovan (Amerika), ne žive u svom gradu da bi se uspjeh domaćoj sferi pripisao.

Da li to treba čuditi? Npr. VK 'Borac' najveći i najaktivniji vaterpolo klub u Republici Srpskoj i BiH pet godina zagarantovana prava Zakonom o sportu ne može ostvariti (a i drugim sportovima slično) ili sportske institucije bivši evropski prvaci iz našeg grada pred gašenjem?!"

Ova izjava Josipovića izazvala je pažnju javnosti, posebno među ljubiteljima sporta i članovima SPS-a. Josipović je poznat po svojoj predanosti razvoju sporta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: