Vještak saobraćajne struke

Ćopić: Maratoni su poželjni ali potrebna je detaljna organizacija

  • Izvor: ATV
  • 29.09.2024. 12:19

Vještak saobraćajne struke Nikola Ćopić rekao je za ATV, komentarišući potpunu obustavu saobraćaja u Banjaluci zbog održavanja manifestacije "4. Banjalučki maraton“ (10. Banjalučki polumaraton), da niko nema ništa protiv maratona.

"Osvanuli smo jutros sa blokiranim gradom jer se održava maraton. Niko nema ništa protiv maratona, njih je uvijek bilo i biće i treba da ih bude ali postoji veliki problem a to je kada se kompletna obustava saobraćaj u Banjaluci najavi dan ranije i kada se ne obezbijede alternativni pravci“, rekao je Ćopić u izjavi za ATV.

Banjalučani ogorčeni i bijesni: ''I, evo, vratili smo se nigdje nismo stigli''

Banjalučani ogorčeni i bijesni: ''I, evo, vratili smo se nigdje nismo stigli''

Ćopić kaže da stanje u saobraćaju u Banjaluci takvo da je praktično čitav grad blokiran i da je nemoguće doći od tačke A do tačke B što je popriličan problem.

Vještak saobraćajne struke napominje da je dobro što saobraćaj za vrijeme obustave regulišu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Ono što možemo da vidimo i u većim gradovima kada su maratoni jeste da saobraćaj regulišu volonteri ispred organizacije maratona. Dobro je što to nije slučaj u Banjaluci. Bojim se da bi ovdje, da je to slučaj, nastali još veći problemi“, kaže Ćopić.

PU Banjaluka: Molimo građane za razumijevanje, uskoro normalizacija saobraćaja

PU Banjaluka: Molimo građane za razumijevanje, uskoro normalizacija saobraćaja

Ističe da su maratoni poželjni.

"Treba pružiti podršku koji se mjesecima, pa i godinama, spremaju za to ali ovakve, kao i neke druge, stvari ne mogu se raditi na prečac. Potrebna je ozbiljna i detaljna organizacija, planiranje ruta maratona ali i planiranje alternativnih pravaca za građane grada u kojem se ovakve manifestacije održavaju“, zaključio je vještak saobraćajne struke Nikola Ćopić u izjavi za ATV.

Pratite nas i putem Vibera