Civilna zaštita: Počinje uređenje 12 "kritičnih tačaka"

  • 10.03.2020. 17:40

Građevinska mehanizacija Civilne zaštite pokrenuće iduće sedmice preventivnu akciju uređenja bujičnih potoka na 12 lokacija na širem gradskom i prigradskom području, u nastojanju da se spriječi njihovo izlivanje u slučaju oblinijih padavina.

Na osnovu izvještaja komisije koja je obišla sve kritične tačke, sačinjeni su planovi za uređenje ovih vodotokova i akumulacija sa mjerama, nosiocima posla i vremenskim rokovima za izvršenje.

"Svi kritični vodotokovi u gradu, potoci bujičari, kanali i propusti za odvodnju oborinskih voda kao i akumulacije na vodozaštitnim objektima su evidentirani i moraju biti očišćeni do kraja maja ove godine", kaže šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Kritični vodotokovi evidentirani su u: Vrbanji, Debeljacima, Priječanima, Saračici, Obilićevu I i II, Česmi, Karanovcu, Bronzanom majdanu, Borkovićima, Rekavicama i Kočićevom vijencu.

Prema nalogu gradonačelnika Igor Radojičića, ovi vodotokovi moraju biti očišćeni do maja, s tim da će ova akcija biti ponovo provedena u septembru i oktobru ove godine, prije većih padavina.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program