Cirkus u Stanivukovićevoj režiji: "Tampon“ preko asfalta

  • Izvor: ATV
  • 23.10.2023. 18:05

Nakon što je Republička uprava za inspekcijske poslove naložila rušenje raskrsnice između "Еkvatora“ i tvrđave Kastel još jednom je potvrđeno da Gradskoj upravi nije važan kvalitet kada izvodi radove nego im je jedino važno da im "posao ispadne iz ruku" i da mogu reći kako su, tobože, nešto uradili.

Danas su građani Banjaluke mogli da posvjedoče još jednom apsurdu kada je riječ o pomenutoj raskrsnici.

Izvođač radovao morao je da podigne već postojeći asfalt kako bi uradio novi, ali to nije urađeno nego su preko njega stavili tamon.

I ono što je još gore, to čak nije ni pravi tampon nego je riječ o mješavini kamena i zemlje.

I dok se gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kune u izgradnju raskrsnice koja je "banjalučki san“ oni koji se u radove razumiju poručuju da je postavljanje tampona preko već postojećeg asfalta mimo svih pravila i propisa što je za svaku osudu.

"Bizarno je da je Republička urbanističko-građevinska inspekcija donijela rješenje o rušenju izvedenih radova na kružnoj raskrsnici i da se vrate u prvobitno stanje. Dakle, Gradu se naređuje da poruši kružnu raskrsnicu kod Еkvatora, što je banjalučki san. Mi ćemo to završiti sada još brže i snažnije sa više motivacije i predstaviti Banjaluci šta to znači. Naša je procjena da će ovo biti gotovo između 5. i 15. novembra“, rekao je danas Stanivuković.

Građani Banjaluke poručuju da njihov san nije aljkav i nefunkcionalan kružni tok koji će još više otežati saobraćaj u, ionako, gradu u kojem su saobraćajne gužve konstanta.

Naređeno rušenje raskrsnice između

Naređeno rušenje raskrsnice između "Еkvatora“ i Kastela


Đajić upitao Stanivukovića: Imate li građevinsku dozvolu za gradnju te raskrsnice?

Đajić upitao Stanivukovića: Imate li građevinsku dozvolu za gradnju te raskrsnice?


Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program