Kotlićijada

Borik zamirisao ribljom čorbom

  • Izvor: ATV
  • 22.04.2023. 19:39

Učesnici tradicionalne Kotlićijade, upecali su ručak. Ovaj gastro događaj zvanično je dobio i svoju ličnu kartu. U pitanju je 18. izdanje pripremanja kuvanih jela na otvorenoj vatri. Tema ove godine, prilično ukusna.

"Danas se priprema riblji paprikaš, što je nešto što je drugačije u odnosu na prethodne godine. Paprikaš dakle, kotlić na otvorenoj vatri i mnogo dobra zabava, mnogo lijepo druženje", rekla je Brankica Bavrlić, portparol SC Borik.

"Imamo šarana, imamo soma. Napravili smo kockice ovaj mrkve, kockice malo luka, peršuna, celera...malo tajnih sastojak. Samo ga posolili", rekla je Nada Drljača iz Banjaluke.

Tu je i Dejan iz Srbije, uvijek kada Banja Luka slavi rođendan. 

"Od juče smo mi ovdje u Banjaluci i uvijek ispoštujemo kad je dan grada. Pa gledaj, suština u spremanju bilo koje vrste, bitno je učestvovati, a uvek se sve pojede na kraju", rekao je Dejan Milosavljević iz Kragujevca.

Olimpijsko geslo o važnosti učestvovanja za Kragujevčane sa jedne, i banjalučko, pobjedničko, samouvjereno sa druge strane. Tajnu recepta,ne otkrivaju. 

"Ne smijemo vam otkriti pošto je to jedna tajna koja se čuva preko osamdeset godina. Ova riblja čorba koju mi pravimo to je nasljedstvo ovog gospodina i njegove porodice koja traje već osamdeset godina", rekao je Predrag Gojković iz Banjaluke.

I domaćini su zadovoljni manifestacijom. Kažu to već provjeren recept.

"Ona ima i Međunarodni karakter, imamo i naše prijatelje iz Srbije koji su danas sa nama ovaj tu, a evo i pored kulinarskog dijela, imamo i sportski dio gdje će ekipe osim ovog dijela koji je vezan za hranu imati priliku negdje da okušaju i svoje sposobnosti međusobno", rekao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Učesnici su recepturu za riblju čorbu čuvali, kao zmija noge, opravdano jer će najbolja na kraju dobiti i pobjednički pehar 18. tradicionalne kotlićijade u organizaciji sportskog centra Borik.  

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.