Skupština grada

Banjaluka: Usvojen nacrt budžeta za narednu godinu od 187,89 miliona KM

  • Izvor: ATV
  • 30.11.2023. 20:52

Odbornici Skupštine grada Banjaluka usvojili su večeras Nacrt gradskog budžeta za narednu godinu u iznosu od 187,89 miliona KM i uputili ga u javnu raspravu.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je Srni da je od ukupno 29 tačaka dnevnog reda podršku odbornika dobilo 25, među kojima je Nacrt budžeta za 2024. godinu, dodavši da predstoji javna rasprava o ovom nacrtu.

Prilično burno bilo je na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka. 

Bilo je prozivki a u jednom trenutku odbornici PDP-a su napustili sjednicu jer je Ljubo Ninković, predsjednik Gradske skupštine, obraćajući se odbornicima rekao da regulacioni plan još nije došao do Skupštine zbog ucjena i reketiranja pojedinaca. 

Dosta bure podigao je i odbornik Milko Grmuša koji je rekao da treba pozvati policiju da uđe u Gradsku upravu i ispita koliko dugo stoje regulacioni planovi u Odjeljenju za prostorno uređenje. Tvrdi da velikim investitorima izmjenu regulacionog plana plaća grad, a obični građanin izmjenu plaća iz svog džepa. 

Bojan Pećanac, odbornik SNSD u Skupštini grada Banjaluka je istakao da je potrebno popraviti Nacrt budžeta, jer je predstavljen bez razvojnih projekata. Gradonačelnik Banjaluke tvrdi da je budžet razvojni.

„Ono što smo mi danas dobili od gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem, je definitivno djelo njegove administracije, mi nismo imali mogućnost da učestvujemo u tom budžetu i iskoristićemo mogućnost djelovanja amandmanski. Ono što je nesporna činjenica jeste da je smanjenje budžetskog okvira u iznosu od 23,8 miliona KM. Ono što je nesporno da se ovdje očekuje kreditno zaduženje od 5,5 miliona kako bi se finansirao deficit koji je proistekao iz gotovinskog toka“, izjavio je Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka 

„Plan je da budžet Banjaluke za narednu godinu iznosi 187 miliona. Naravno da određene korekcije od nacrta do prijedloga su sasvim normalne, na kraju da kažem sasvim prirodne. Nacrt služi upravo da imamo jedan dobar kvalitetan temelj i da opseg kretanja može da varira i diskusijama koje smo ovdje čuli i prijedlozima koje ćemo dobiti“, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.