Znak sjećanja

Banjaluka obilježava Dan grada

  • Izvor: ATV
  • 22.04.2024. 07:57

Banjaluka proslavlja Dan grada, u znak sjećanja na 22. april 1945. godine, kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Uz najveći tortu i spektakularan program Banjaluka će proslaviti Dan grada, a prisutne očekuje zanimljiv i zabavni program koji će početi u 18.00 časova u Parku Mladen Stojanović.

Za zabavu će se pobrinuti Gradski tamburaški orkestar za koji se uvijek traži ulaznica više.

"Najbitnije je da Dan grada proslavimo sa našim sugrađanima jer bez njih ovaj grad ne bi bio kakav jeste, upravo zbog toga smo došli na ideju da sa našim sugrađanima od prošle godine pa sve naredne proslavljamo Dan grada", rekla je u ATV Jutru portparolka Gradske uprave Tea Beader.

Očekuje se i svečana akademija na kojoj će se održati dodjela nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima, koja će se održati u 19 časova u Sportskom centru Borik.

"Mnogo njih je dobilo nagrade ovaj put, imamo čak tri Ključa grada, mnogo gostiju nam dolazi u Banjaluku što nas zaista raduje", kaže Beader.

Ključ grada sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka", između ostalih, dobiće ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i posthumno general Momir Talić.

Dan grada se obilježava i narednih dana.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: