Premijer liga BiH

Zakarić i Meleg krče put ka tituli - Borac savladao Željezničar na Grbavici

  • 16.05.2021. 18:51

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su Željezničar u derbiju 31. kola Premijer lige BiH rezultatom 2:1 (0:0) i tako napravili veliki korak ka tituli.

Izabranici Marka Maksimovića od prvog sudijskog zvižduka krenuli su po čitav plijen.

Prvu priliku za Banjalučane imao je Ćorić, sredinom prvog dijela, kada je loptu na centaršut Melega, slabo zahvatio glavom, nakon čega je ona otišla pored gola domaćih. Sreću je nešto kasnije okušao i centarfor crveno-plavih Moraitis, ali ona takođe odlazi pored gola tima sa Grbavice. Do kraja prvog poluvremena, nije bilo prilika vrijednih pomena.

U nastavku je strateg gostiju Maksimović umjesto Moraitisa u igru uveo Mehanovića, dok je Zakarić prešao na lijevo krilo, a što će se kasnije ispostaviti kao odličan potez.

Na prvi pogodak čekalo se do 67. minute, kada se Mehanović sjajno gradi u šesnaestercu protivnika i smiruje loptu Zakariću koji matira golmana domaćih za 0:1, čime Borac dovodi u vodstvo.

Ali tu crveno-plavi nisu stali. Na novi gol Velikana iz Platnove čekalo se svega šest minuta, kada Meleg sa ivice šesnaesterca maestralnim šutom matira golmana Sarajlija i tako povisuje na 0:2.

Bekrić je u sudijskoj nadoknadi postigao pogodak za Željezničar. 

Ovo je bila 20 pobjeda Borca u Premijer ligi BiH te ukoliko Banjalučani savladaju ekipu Tuzla Sitija u narednom kolu, osiguraće titulu prvaka

Pogledajte slavlje iz svlačionice:

Tagovi: