Uzavrela atmosfera pred derbi

Trening Boke Juniors pratilo 50 hiljada navijača

  • 23.11.2018. 07:44

River Plate i Boka Juniors u subotu će odigrati jednu od najvećih utakmica u istoriji fudbala, odnosno definitivno najveću kada su u pitanju međusobni dueli ovih velikih rivala s obzirom na to da će se sastati u uzvratnom meču finala Kopa libertadoresa.

Argentinski ljuti rivali odigrat će susret na stadionu Monumental, a prvi meč koji se igrao na Bokinoj La Bomboneri završen je bez pobjednika - 2:2. Boka je dva puta imala prednost, ali su se gosti dva puta vraćali.

Iz evropske, a posebno iz balkanske perspektive teško je i približno shvatiti koliko je ova utakmica važna za čitavu Argentinu, prije svega za navijače jednog i drugog tima, a na posljednjem treningu pred Superklasico igrači Boke dobili su podršku gotovo 50.000 navijača.

Slike prepune La Bombonere jako brzo su se proširile čitavim svijetom i samo su jedan od dokaza s kolikim nestrpljenjem se očekuje jedna od najvećih utakmica svih vremena. S obzirom da u finalu ovog takmičenja ne važi pravilo gola u gostima, stvari će se na Monumentalu računati "od nule".

Meč između River Platea i Boke Juniors igra se u subotu s početkom u 21:00 sat.