Liga Evrope

Tadić promašio penal, Roma preokrenula

  • 08.04.2021. 23:00

Gostujući timovi su ostvarili sjajne rezultate u prvim mečevima četvrtinala Lige Evrope, sa čak tri pobjede uz jedan remi.

Roma je napravila veliki preokret u Amsterdamu i stekla veliku prednost pred revanš u Rimu. Ajaks je prvi poveo u 39. minuti kada je Klasen realizovao asistenciju Dušana Tadića. Upravo je kapiten Srbije propustio veliku priliku da svom timu donese bolji rezultat. Naime imao je u 53. minuti penal ali je sjajni Lopez odbranio.

Golman Rome je još odbranio pokušaje Entonija i Brobija i kao što to u fudbalu bude domaći su kažnjeni. Prvo je Pelegrini izjednačio da bi sjajnim udarcem Ibanjez donio potpuni preokret.

Tomas Holes je u sudijskoj nadoknadi šokirao Arsenal i donio velik nadu ekipi Slavije iz Praga.

Mančester Junajted je slavio 2:0 na gostovanju golovima Markus Rašforda i Bruna Fernandeša. Dinamo je većim dijelom bio ravnopravan rival Viljarealu ali su gosti nastavili sjajnu seriju rezultata i pobijedili su u Zagrebu 1:0 golom Morena iz penala. Milav Oršić je postigao gol prije toga ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Rezultati:

Ajaks –Roma 1:2

Arsenal-Slavija 1:1

Dinamo-Viljareal 0:1

Granada –Mančester Junajted 0:2.

 

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program