Kvalifikacije za SP

Srbija deklasirala Estoniju

  • 17.09.2018. 07:04

Košarkaška reprezentacije Srbije zabilježila je više nego ubjedljivu pobjedu u drugoj utakmici druge runde kvalifikacija protiv reprezentacije Estonije 91:65.

Srbija je opravdala ulogu favorita i bez većih problema stigla do pobjede protiv Estonaca. Važna pobjeda i vjerovatno ključni korak ka Svjetskom prvenstvu naredne godine u Kini za igrače Aleksandra Đorđevića.

Samo u prvoj četvrtini Estonci su donekle parirali "orlovima", koji su ovaj period igre riješili u svoju korist 22:16. Već na početku druge četvrtine, razlike je bila dvocifrena. Najveća prednost na utakmici iznosila je 36 poena razlike, pri rezultatu 74:38 za vicešampione svijeta.

Za brigu navijača i selektora Đorđevića ostaje samo pitanje šta se desilo sa Bogdanom Bogdanovićem. As Sakramento Kingsa meč je otvorio trojkom, a onda je zamijenjen u četvrtoj minuti i do kraja utakmice se nije vraćao. U drugom poluvremenu ga nije bilo ni na klupi.

Na ruku "orlovima" su išli i rezultati ostalih utakmica u grupi. Njemačka je u neizvjesnoj utakmici pobijedila Izrael poslije produžetaka 112:98, dok je Grčka u ništa manje napetom meču savladala Gruziju 86:85.

TABELA: Njemačka 8-0, Grčka 8-0, Srbija 5-3, Gruzija 3-5, Izrael 3-5, Estonija 2-6.

Sljedeću utakmicu košarkaši Srbije igraju 30. novembra protiv Izraela.