Čudo od djeteta

Olga Danilović sa 17 godina osvojila prvi WTA turnir

  • 29.07.2018. 15:14

Mlada srpska teniserka Olga Danilović osvojila je WTA turnir u Moskvi, pošto je u finalu sa 2:1 u setovima (7:5, 6:7, 6:4) savladala Ruskinju Anastasiju Potapovu.

Danilovićeva je narpavila najveći uspjeh u karijeri! Uradila je nešto što nikome u istoriji nije pošlo za rukom, ušla je na turnir kao "laki luzer" i došla je do trofeja. Isto tako, postala je prva teniserka rođena u 21. vijeku koja je uspjela da osvoji WTA trofej.

Danilovićeva je do plasmana u finale došla nakon pobjede nad Bjeloruskinjom Aliksandrom Sasnovič sa 2:1 u setovima. Potapovoj je meč polufinala na samo gem od poraza predala Tamara Zidanšek iz Slovenije.

Olga i Anastasija su vršnjakinje, imaju po 17 godina i prve su igračice rođene 2001. godine ili kasnije koje su igrale u finalu nekog WTA turnira. Ruskinja zauzima 204. poziciju na svjetskoj rang listi, a srpska teniserka je 187. igračica planete.

Bio im je ovo prvi međusobni susret na WTA turu, dok su se u konkurenciji juniorki dva puta sastajale tokom 2016. godine. Oba duela pripala su ruskoj teniserki. 

Turnir u Moskvi igrao se za nagradni fond od 750 hiljada dolara.