Aleksandrovčani dobili trenera

Nenad Trajković sjeda na klupu Igokee

  • 15.06.2018. 18:29

Srpski košarkaški trener Nenad Trajković na korak je od preuzimanja Igokee i ostalo je samo da dogovori detalje saradnje.

On je juče stigao u Laktaše na završne pregovore s upravom ekipe.

"Načelno smo se dogovorili i to bi trebalo da bude to, mada još nisam potpisao ugovor. Dolazim na završne pregovore da preciziramo još neke detalje", izjavio je juče Trajković.

On će na klupi Aleksandrovčana zamijeniti Žarka Milakovića, koji je ekipu vodio od početka aprila do kraja sezone u kojoj je ostao bez šampionske titule. Milaković će skoro sigurno ostati u stručnom štabu i biti prvi pomoćnik Trajkoviću, koji iza sebe ima dosta uspješnu karijeru, mada je više radio kao asistent nego kao prvi trener. 

Trajković je rođen 10. februara 1961. godine u Beogradu i trenerskim poslom počeo se baviti 1987. kada je postao pomoćnik Dušku Vujoševiću u Partizanu. Zatim je u sezoni 1989/90. samostalno vodio Borac iz Čačka i potom se vratio među "crno-bijele", gdje je u dva navrata bio asistent. Slogu iz Kraljeva trenirao je 1995/96, a potom vodio U18 ekipu SR Jugoslavije. U Partizan se vratio 1999. godine i zamijenio Vladislava Lučića te ostao samo sezonu. 

Ovdašnjoj publici postao je pobliže poznat 2003. godine kada je od Drage Karalića preuzeo brigu o Banjalučkoj pivari (bivšem Borac Nektaru), ali nije dočekao kraj sezone. Samostalno je još vodio Krku (2011/12) i Pepinster (2012/13), kao i reprezentacije Irana (2003) i Letonije (2008), a trenirao je još mladu i univerzitetsku reprezentaciju Jugoslavije te bio u stručnom štabu Duška Ivanovića u selekciji BiH. 

Veoma zanimljivu karijeru napravio je u NBA ligi, gdje je četiri godine radio kao skaut Klivlend Kavalirsa (2005/09) te bio pomoćnik u stručnom štabu Feniks Sansa (2010/11), a u Evropi je još radio u Real Madridu, moskovskom Dinamu i rimskoj Lotomatici. 

Sa Partizanom je osvojio Kup Jugoslavije 2000, a sa Krkom Superkup Slovenije 2012. Kao pomoćnik bio je šampion Jugoslavije 1995. te osvojio dva kupa s istim timom 1994. i 1995. godine.

Igrači i ugovori

Ugovore s ekipom za narednu godinu imaju kapiten Vuk Radivojević, Robert Rikić i Đorđe Milošević, dok Nikola Jevtović ima opciju produžetka saradnje, a tu su još mladi igrači stigli iz juniorskog pogona Nemanja Nikolić, Aljoša Janković i Dalibor Ilić.

"Ekipa je odlična i pratio sam je posljednje sezone, ali nas očekuje nešto novo", kazao je Trajković.