Masters u Majamiju: Lajović lako do trećeg kola

  • 26.03.2021. 18:32

Jedan od trojice srpskih tenisera koji nastupaju na Mastersu u Majamiju, Dušan Lajović, lako se danas plasirao u treće kolo, pobijedivši Ernesta Eskobeda iz SAD sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Svega 75 minuta bilo je potrebno Lajoviću da obezbijedi prolaz u narednu rundu, u prvom međusobnom okršaju ove dvojice tenisera.

Razlika u plasmanu na svjetskoj listi je očigledno i razlika u kvalitetu, s obzirom na to da je Lajović 26. na ATP listi, dok se Eskobedo nalazi tek na 205. poziciji.

Eskobedo je do glavnog žrijeba došao preko kvalifikacija, u prvom kolu je bio bolji od Paola Lorencija iz Italije, ali protiv Lajovića jednostavno nije imao rješenja.

Tokom cijelog meča srpski teniser je dominirao, bolje ga je služio i servis, kao i bolja realizacija, kako prvog, tako i posebno drugog servisa, a upada u oči da je Amerikanac osvojio svega devet poena na servis Srbina.

Dva puta je pravio brejk Lajović u prvom setu, u trećem i sedmom gemu za 6:2, ali je baš u gemu, u kojem je servirao za vođstvo bio primoran da spasava dvije brejk lopte, a onda prvu set-loptu pretvorio u vođstvo u setovima.

Vrlo sličan scenario bio je i u drugom setu, samo što je sad Lajović brejkove pravio u trećem i posljednjem gemu meča - devetom, za možda i pomalo neočekivano lagan prolaz u treće kolo Mastersa u Majamiju.

Srpskog tenisera u narednom kolu čeka pobjednik duela u kojem će se sastati 19. nosilac Danijel Evans iz Velike Britanije i domaći takmičar, Franses Tijafo. Rivala će Lajović saznati večeras kasno, za kada je zakazan duel ove dvojice tenisera.

Večeras će na teren i Laslo Đere, koji igra protiv Aleksandera Bublika iz Kazahstana, dok će Miomir Kecmanović svoj meč drugog kola odigrati sutra.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program