Trener Borca

Marko Maksimović nakon pobjede protiv Širokog: Nema pritiska, korak bliže izlasku u Evropu

  • 25.04.2021. 21:15

Trener Borca Marko Maksimović imao je riječi hvale za predstavu svojih momaka u derbiju protiv Širokog Brijega. "Crveno-plavi" su ovom pobjedom preuzeli prvu poziciju na tabeli zbog bolje gol razlike od Sarajeva, ali šef struke banjalučke ekipe ponavlja da su ciljevi i dalje isti. 

"Znali smo da će Široki doći ovdje s namjerom da pobijedi. Utakmice s njima su uvijek neizvjesne. Dobro smo otvorili meč, ali primili smo gol iz prekida u drugom poluvremenu. Međutim nismo odustajali i to nam se isplatilo. Ovim trijumfom smo korak bliže našem cilju, a to je izlazak u Evropu. Od početka prvenstva smo bili potcjenjivani, ali smo došli u dobru poziciju pred završnicu prvenstva. Ne osjećamo pritisak, baš zbog toga. Moramo naglasiti da smo zaostajali za Sarajevom 13 bodova, možda ne igramo atraktivan fudbal, ali imamo dobar učinak", rekao je Maksimović. 

Kapiten Stojan Vranješ je sa dva postignuta gola pokazao da je u dobroj formi nakon izlaska iz povrede. Maksimović naglašava da će njegove igre biće od izuzetnog značaja u nastavku sezone. 

"Kapiten je nekoliko puta dokazao da je vođa ovih momaka. On nije došao u Borac da tek tako bude na terenu, nego želi da se bori. Iako ima 35 godina na plećima, ne predaje se i naravno da nam mnogo znači", zaključio je Maksimović.

Tagovi: