Tri gola za pola sata

LaLiga: Andalužani pregazili Real

  • 27.09.2018. 07:15

Fudbaleri Sevilje ubjedljivo su pobijedili Real Madrid 3:0, u derbi meču šestog kola španske LaLige. Andalužani su šokirali šampiona Evrope sa tri gola u roku od pola sata u prvom poluvremenu.

Madriđane je u nokdaun bacio Andre Silva sa dva gola za četiri minuta, da bi ga pet minuta prije pauze nokautirao Visam Ben Jeder.

Real je statistički dominirao na Ramon Sančes Pishuanu, imao dvije trećine vremena loptu u svom posjedu, 19 puta šutirao ka golu Sevilje, ali svega tri puta u okvir gola. 

"Kraljevski" klub je uspio da postigne gol početkom drugog poluvremena, ali je nakon analize situacije pomoću VAR tehnologije poništen prethodno priznat gol Luke Modrića. 

U nastavku susreta Garet Bejl ne koristi tri dobre šanse da smanji rezultat, da bi se Real u završnici sam predao pa nije ni konkretno zaprijetio Andalužanima u posljednjih 15 minuta. Tako je Real propustio šansu da preuzme prvo mjesto na tabeli od Barselone, koja je neočekivano poražena u Leganesu. 

Dva tima su na diobi prvog mjesta sa po 13 bodova, dok je Sevilja četvrta sa tri manje. 

U posljednjem meču dana Valensija i Selta su remizirali 1:1. Domaćin je poveo golom Mišija Batšuaija sredinom prvog poluvremena, ali je Jago Aspas donio bod gostima iz Viga na Mestalji osam minuta prije kraja.