ABA liga

Košarkaši Igokee dočekuju Megu na otvaranju sezone

  • 28.09.2018. 20:16

Na početku osme abaligaške epizode u klupskoj istoriji, košarkaški Igokee dočekuju ekipu Mege. U Laktašima ne kriju ambicije. Kažu da im je cilj da već s prvom utakmicom kroče na pobjednički kolosijek kako bi u dobrom ritmu zakoračili u novu sezonu.

"Sigurno da imamo imperativ pobjede, pojačali smo dosta tim i svi jedva čekamo da sezona počne kao bismo igrali, kako bismo se takmiči i nadmetali sa ostalim timovima. Svoj kvalitet moramo da pokažemo i na terenu", istakao je Vuk Radivojević, kapiten KK Igokea. 

Prvi rival u ABA ligi odavno je na skeneru stručnog štaba. Trener Nenada Trajković kaža je svima dobro poznata filozofija rada u Megi koja već godinama forsira mlad tim željan dokazivanja na velikoj sceni. Trajković kaže da njegovoj ekipi najveća opasnost prijeti od trilinga Bitadze-Fundić-Mušidi, ali da za njihovu igru ima lijeka. 

"Našim iskustvom moramo da pariramo njihovoj mladosti. Imamo dosta starijih igrača koji, ako podignu nivo borbenosti nivo Mege, onda nećemo imati problema da dobijemo utakmicu. Međutim, ukoliko dozvolimo da se ti momci razigraju i razlete po terenu, i odigraju agresivno, i presing po cijelom terenu, i ako im ne odgovorimo istom dozom intenziteta onda bi mogli da imamo problem", istakao je Trajković.

Po ocjenama košarkaške javnosti, tim Igokee igrački je kvalitetniji nego ranijih sezona. Dolaskom Orlanda Džonsona ekipa je dobila "poentersku injekciju" i za očekivati je da nekadašnji NBA košarkaš, dobije glavnu napadačku ulogu u timu. 

Novinar Edin Avdić smatra da veliko oružje Igokee leži u tandemu Lešić-Zubčić, koji bi, prema njegovim riječima trebalo da pravi probleme svim ekipama. Za Milana Dozeta, nema dileme, ovaj tim je najsličniji onome koji je on vodio kao kapiten prije pet godina, tim koji je ligaški dio sezone zavšio na prvom mjestu.

"Spoj nekih poznatih imena, možda i malo iskusnijih igrača u odnosu na drugu polovinu tima koja je mlađa. To me podsjeća na onu našu generaciju i spoj koji je urodio plodom. Čini mi se da je uprava pokušala malo da "prekopira" recept iz te sezone. Znam, sigurno, i da pod komandom trenera Nenada Trajkovića, izuzetno naporno rade", istakao je Milan Dozet, bivši kapiten Igokee.

Utakmica izmedju Igokee i Mege, igra se, u nedjelju, u dvorani u Laktašima, sa početkom u 17.00 časova. 
 

Tagovi: