Realno ili infantilno

Infantino pozvao zarobljene tajlandske dječake na finale Mundijala

  • 06.07.2018. 11:27

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino pozao je dječake blokirane u pećini u Tajlandu da budu gosti na finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Infantino je rekao da se nada da će članovi tima, koji su ostali u pećini sa svojim fudbalskim ternerom prije dvije sedmice, biti spaseni na vrijeme da bi mogli da gledaju finale u Moskvi 15. jula. 

"Ako se oni, čemu se svi nadamo, spoje sa svojim porodicama u narednim danima i ako im zdravlje dopusti da putuju, FIFA bi ih sa zadovoljstvom pozvala da prisustvuju finalu Svjetskog prvenstva 2018. godine kao naši gosti", napisao je Infantino u pismu Fudbalskom savezu Tajlanda.

Mladi fudbaleri iz Tajlanda, uzrasta od 11 do 16 godina, zaglavljeni su u mračnoj pećini u čije su istraživanje krenuli sa svojim 25-godišnjim trenerom poslije treninga 23. juna. 

Dječaci su i dalje blokirani, iako su do njih stigli profesionalni ronioci. 

Podršku je uputila fudbalska reprezentacija Japana, koja je objavila video snimak na "Tviteru" sa porukom: "Držite se!". 

Brazilska fudbalska legenda Ronaldo izjavio je da je ovo što se dešava dječacima "užasno", a odbrambeni igrač engleske reprezentacije DŽon Souns rekao je da je razgovarao o ovome sa saigračima i da se svi nadaju da će dječaci i trener izaći iz pećine živi i zdravi. 

Trener "Liverpula" Jirgen Klop poručio je dječacima da "budu snažni i da znaju da su svi uz njih". 

Fudbalski savez Hrvatske saopštio je da je zadivljen hrabrošću, snagom i mirnoćom koju članovi tima pokazuju sa svojim trenerom u tako teškim okolnostima.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program