Ekipa koja je dominirala regionalnom scenom

Film "Iznad obruča" omaž najboljoj generaciji Igokee

  • 22.09.2018. 19:48

Film "Iznad obruča" prikazan je kao omaž generaciji koja je dominirala regionalnom scenom te sezone. Igokea je tada na iznenađenje mnogih bila najbolji tim ABA lige i kao takva predstavljala je trn u oku velikanima i rukovodiocima takmičenja.

Prema pravilniku šampion ligaškog dijela i pobjednik F4 išli su u Evroligu, ali su se zbog Igokee mijenjala pravila. 

"Lijepa priča, sa tužnim završetkom kako za klub tako za igrače i trenere. Živjeli smo san da igramo Evroligu, ali neko nas je prije vremena probudio. Ostaje žal, ali sa ponosom gledamo na tu sezonu", rekao je trener Igokee iz te sezone Dragan Bajić.

Mnogi su te godine igrali sezonu života. Igokea je bila ekipa sa sjajnom atmosferom u svlačionici. Publika je prepoznala kvalitet i dvorana u Laktašima nikad nije bila punija. Pamtiće se zakucavanja Edvardsa i Dozeta, trojke Jorovića, Adamovića, Štembergera i Brkića, odbrana Joksimovića. Igokea je pokrenula promjene u regionu.

"Morali su da se mijenjaju zbog nas. Neke stvari koje napraviš na pareketu nisu dovoljne, a na to nismo mogli da utičemo", rekao je Joksimović.

"Ovo što smo sada gledali probudilo mi je emocije. Naježio sam se, pogotovo kada sam vidio neke detalje iz svlačionice. Prisjetili smo se i te nepravde, ali takav je život", rekao je Adamović.

Na projekciju filma došao je veći dio šampionske ekipe. Generalni menadžer Igokee Igor Dodik zahvalio se igračima na velikom uspjehu, a svi su zajedno izrazili nadu da će ih nove generacije nadmašiti.  

Tagovi: