Potvrđeno

Federer otkazao nastup na Australijan openo!

  • 28.12.2020. 08:47

Rodžer Federer je definitivno otkazao Australijan open! Ovu informaciju potvrdio je direktor turnira Kreg Tili, koji je prethodno najavio da će Švajcarac ipak igrati, uprkos problemu koji ima s povredom.

Švajcarac je definitivno svjestan da oporavak od dvije operacije koljena koje je imao 2020. nije onakav kakav je on očekivao, tako da će sačekati za povratak na teren, pošto su mu prioriteti za 2021. godinu Vimbldon i Olimpijske igre, koji se održavaju na ljeto.

- Na kraju, Rodžeru je ponestalo vremena da se pripremi za neumoljivost Grend slem turnira i veoma je razočaran što neće doći u Melburn 2021. godine - rekao je Tili.

Federer je nedavno izjavio da mu je želja da se vrati na teren 2021. godine, ali nije isključio ni kraj karijere.

- Želja je da se vratim na teren u 2021. godini. Vidjećemo, ali ako se moja karijera sada završi, svakako bih bio zadovoljan što sam sve završio sa ovom nagradom - naveo je Federer na dodjeli nagrada za najboljeg sportistu Švajcarske i dodao da su naredna tri mjeseca krucijalna po njega i njegovu karijeru.

- Naravno da bih volio da znam svoj raspored, ali sam srećan trenutno tu gdje jesam. Operacija u junu je bila kamen spoticanja, ali od te intervencije, imam osjećaj da sam dosta napredovao. Još uvijek dajem sebi vremena da odlučim šta će biti, naredna tri mjeseca su od krucijalne važnosti za mene - zaključio je Federer.

Podsetimo, Federer ima 39 godina, i uz Rafaela Nadala je rekorder po broju osvojenih Grend slem turnira. Obojica ih imaju po 20 i sada Nadal ima šansu da u Australiji postane rekorder i ispiše istoriju.

Ipak, na tom putu će mu glavna prepreka biti Novak Đoković, branilac trofeja i rekorder u Australiji sa osam pehara, koji je takođe u trci za najtrofejnijeg Grend slem šampiona, pošto ima 17 najvećih pehara.

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.