Golman reprezentacije Srbije

Branislav Mitrović: Mađari su opasni

  • 23.07.2018. 08:17

Delfini su i prije puta za Barselonu očekivali da će se sutra (17.00) u četvrtfinalu 33. EP sastati s Mađarskom.

Mađari su juče u osmini finala nisu dozvolile da ih iznenade Holanđani (12:9) i zakazali su veliki okršaj sa evropskim prvakom. Utorak, 24. jul je za obe selekcije "dan D", jer pobjednik ulazi u borbu za medalje. Prije dve godine u Beogradu Srbi su osvojili treću titulu zaredom, dok su se Mađari radovali bronzanoj medalji.

Da će se s velikim rivalom boriti za plasman u polufinale, nijednog trenutka nije sumnjao ni golman vaterpolo reprezentacije Srbije Branislav Mitrović. Jedan od najboljih čuvara mreže na planeti je već osam godina u Mađarskoj, malo je analizirao očekivanog rivala u čevrtfinalu:

"Ne smemo da ih gledamo kroz onu prvu utakmicu sa Italijom (5:12), koju su loše otvorili i ubedljivo izgubili, mada su u drugom delo meča igrali odlično. Mađari su uvek Mađari... Uvek dobri, uvek borbeni, talentovani za ovaj sport", istakao je Mitrović.

Mađari su malo i podmladili tim u odnosu na prethodne godine.

"Svi to moraju ponekad da urade, ko prvi počne, prvi i postigne zacrtane ciljeve. Oni sada imaju tim sa igračima od 25-26 godina. Možda im nedostaje iskustvo koje su imali stari asovi, ali to je nešto što se stiče", naglasio je Mitrović.

Rivalstvo između vaterpolista Srbije i Mađarske traje decenijama.

"Istorijsko, večno... Uvek teške utakmice, sa obično velikim ulogom. Dobro se poznajemo, ne može biti reči o nekim taktičkim iznenađenjima. Koliko oni znaju nas, toliko i mi znamo njih. Naših sedam-osam reprezentativaca igra u mađarskim klubovima. Kad se igra sa Mađarskom, to je samo po sebi dovoljan motiv. Čeka nas teška utakmica, ali tako je uvek, na svakom takmičenju. Nadam se da smo kroz tri meča u grupi uspeli da podignemo formu i da ćemo u četvrtfinalu biti na potrebnom nivou", istakao je Mitrović.

Olimpijski prvaci su juče imali trening iza zatvorenih vrata sa domaćinom Španijom. Pojačao se i stručni štab, jer je, kao i na ranijim takmičenjima, došao Vladimir Vujasinović. Inače, predsjednik VSS Viktor Jelenić je imao sastanak sa selektorom Savićem, njegovim saradnicima i operativnim direktorom Đorđevićem.

Dame sa Izraelkama

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije danas stavljaju tačku na svoje učešće na EP. Vaterpolistkinje se od 15.00 za deveto mejsto bore sa Izraelkama. Srpkinje žele da šampionat završe trijumfom i odbrane plasman, što su postigle i prije dvije godine u Beogradu.

"Konačno je prošla tenzija koja je nastala serijom poraza. Ipak, igre s takvim ekipama su nam dobrodošle. Protiv Izraela treba da budemo mirne, da ne gubimo glavu. Tako možemo do pobede", istakla je Vladana Klincov.
Danas se u četvrtfinalu sastaju: Grčka - Rusija (17.00), Italija - Mađarska (18.30), Holandija - Nemačka (20.30), Francuska - Španija (22.00).

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.