Pronevjera

Bivšem direktoru Sakramento Kingsa sedam godina robije

  • 25.06.2019. 17:06

Bivši direktor Sakramento Kingsa Džefri Dejvid osuđen je na sedam godina zatvora zbog finansijskih malverzacija.

Džefri Dejvid je optužen da je ukrao 13,4 miliona dolara i taj novac koristio za kupovinu luksuznih vila.

Takođe je svojoj porodici prosljeđivao novac, a kupovao je i privatne mlaznjake, kao i ostale vrijedne poklone.

Četrdesetčetvorogodišnji Dejvid uspio je da ubjedi dva glavna sponzora Sakramento Kingsa da određene svote novca ilegalno prebace na njegov lični bankovni račun.

Džefri kaže da je imao namjeru da vile proda, da napravi "imperiju" sa Kingsima i da profit zadrži za sebe, iako je u Kingsima imao više od 300.000 dolara godišnje.

"Ta priča je suluda i u nju niko ne vjeruje. Uopšte nisam ubjeđen da je to bila njegova namjera, nema nikakve logike", rekao je sudija Vilijam Šab.

Malverzacije Džefrija Dejvida otkrivene su 2018. godine, kada je odlučio da prihvati posao na sličnoj poziciji u Majami Hitu i kada su za to saznali članovi organizacije, fajlovi su poslati u FBI, pa je on na kraju i osuđen.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?