Tenis

Novi uspjeh Tee Kovačević, teniskog čuda iz Gradiške

  • Izvor: ATV
  • 14.05.2023. 14:40

Tea Kovačević (12), teniserka iz Gradiške, osvojila je Tennis Europe U6 tournament - National sport park open i tako postala prva juniorka BiH kojoj je to sa nepunih 13 godina uspjelo.

Na putu do finala Tea je pobijedila dvije najbolje Grkinje U16 kategorije, u četvrtfinalu Despoinu Koskinu, a u polufinalu Mirto Proimaki sa (6-4, 6-1). U finalnom meču Tea je nadjačala izvrsnu Belgijanku Selin Wejnen sa (6-4, 6-2) i tako ponovo ispisala istoriju Bh. sporta.

Zanimljivo je da je Tea u Tirani igrala i finale dublova, ali je sa partnerkom iz Rusije Alinom Sogomonjanom tijesno izgubila taj meč sa 7-6(11),6-3.

Teniski biser Srpske - Tea Kovačević pobjednica turnira u Splitu

Teniski biser Srpske - Tea Kovačević pobjednica turnira u Splitu

Treba napomenuti i to da je prošle sedmice Tea takođe ispisala istoriju Bh. tenisa i uspjela da se domogne još jednog finala Tennis Europe U16 kategorije, ali je to finale izgubila od Slovakinje Sofie Barhacove. U Tirani je, pak, otišla korak dalje i podigla veliki šampionski pehar.

Tea je tako nastavila da podiže nedostižne standarde u našoj teniskoj istoriji koji do sada nisu viđeni i sigurno iz kategorije u kategoriju igra sve dominantniji tenis i vodi se za jednu od najboljih teniserki svijeta do 16 godina, dok je u konkurenciji do 14 godina odavno u samom vrhu, iako nema još ni 13 punih godina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: