Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje

Budimir: Biće iznenađenje koliko država, čak i iz islamskog svijeta, neće podržati rezoluciju

  • Izvor: SRNA
  • 18.05.2024. 12:02

Bošnjaci u BiH biće iznenađeni koliko država, čak i iz islamskog svijeta, neće podržati rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, izjavio je danas ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir.

Budimir je naglasio da bošnjačka politička elita, koja je trenutno na odlučujućim pozicijama u BiH, posmatra pitanje žrtve Bošnjaka kao apsolutne žrtve.

"Iako rezolucija nije obavezujuća, ona će imati snažno političko dejstvo i tu njihovu tezu će da dodatno ojača. Zbog toga se ljute na države koje su protiv rezolucije", rekao je Budimir novinarima u Banjaluci.

Počeli

Počeli "Dani Rusije u Republici Srpskoj": Strateški odnosi sve bolji

Prema njegovim riječima, zbog toga postaju sve agresivniji prema druga dva naroda, posebno prema Srbima u BiH, jer ako su Bošnjaci apsolutna žrtva građanskog rata u BiH, onda se druge žrtve ne mogu tretirati isto.

On je dodao da i je odgađanje glasanja posljedica toga što se po svaku cijenu pokušava doći do 100 država koje će podržati rezoluciju.

"To je jedan propagandni trik koji u svim ovim promijenjenim okolnostima, posebno na Bliskom istoku, treba da pokaže da Zapad ne tretira muslimane i islam kao neprijatelje, iako Amerika gotovo 40 godina vodi rat protiv islama posebno na Bliskom istoku", ocijenio je Budimir.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: