U hrvatskom gradu otkriven spomenik gastarbajterima

 • Izvor: Slobodna Dalmacija
 • 08.06.2024. 15:54

Građani Imotskog u Hrvatskoj su danas ispisali posebne stranice istorije kako svome gradu, tako i svim onim Imoćanima koji su još tamo od sredine pedesetih, pa sve do današnjih dana kretali izvan rodne grude u tuđinu kako bi zaradili za kruh svagdašnji, piše Slobodna Dalmacija.

Otkriven je prvi spomenik Mercedesu na svijetu i to od ljutog imotskog kamena u prirodnoj veličini. Upravo ta simbolika da on izlazi iz velikih gromada kamena oduševila je sve, od gostiju iz Hrvatske, Еvrope, do onih domicilnih.

Nije se pojavila najavljena Angela Merkel, ali time nije niti malo splasnula atmosfera prijateljstva Imoćana i Njemačke. Vijorile su se zastave, hrvatske i njemačke, piše pomenuti portal.

Mladi likovni umjetnici s akademija iz Splita, Zagreba, Rijeke, Danske, Slovenije koji su klesali kamenog ljepotana, dobili su veliki aplauz. Prasnuo je šampanjac, a Mislav Rebić i Ivan Topić Nota nazdravili su s mladim umjetnicima. Imotski je dobio spomenik, svjetski spomenik kojeg niko nema. Spomenik za sebe i svoje, za kultne automobile.

Roko Držislav Rebić mladi umjetnik, koji je zajedno s ocem Mislavom i kolegama, likovnim umjetnicima isklesao kamenog mercedesa opisao je što spomenik znači.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 19:55 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

 • 20:00 Еmisija: Bingo

  Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

 • 20:30 ATV Specijal: Krim

  Zavirili smo u najskrivenije, najljepše, ali i najmračnije kutke Krima. Otkrivamo: Šta su na krimskom poluostrvu radili Stari Grci? Gdje se nalazi kolijevka ruskog pravoslavlja? Kako je ovo rusko poluostrvo pomirilo antiku, orijent i vizantijsko nasljeđe?

 • 21:00 Film: Zvaću te Po (12+)

  Film: Zvaću te Po (12+)

 • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

  Serija: Crna Guja (12+)

 • 22:55 Noćni program

  Noćni program