Moda

Zbog ovih grešaka prilikom oblačenja možete izgledati starije

  • Izvor: Agencije
  • 06.05.2024. 16:50

Dobar izbor odjeće i šminke na ženi može istaći prednosti i vizuelno je pomladiti. Ali, pogrešan odabir odjeće, obuće i šminke, kao i nepravilna njega kose, lica i tijela, čine žene starijima, pogotovo one u zrelijim godinama.

Pogrešan broj

Što su cipele ležernije, to ćete vi izgledati starije. Isti efekt dobija se i lošim grudnjakom, crnom bojom, ali i slijepim vođenjem za trendovima koji vam ne odgovaraju.

Pogrešan grudnjak 

Vjerovali ili ne, grudnjak vas može učiniti vizuelno višim, tanjim i mlađim ili obrnuto. Pogrešan broj grudnjaka utiče na način na koji žena sjedi, kako se drži i osjeća. Rijetko kome je ugodno cijeli dan sjediti u preuskom grudnjaku, premalenim ili prevelikim naramenicama zbog kojih grudi vise. 

Veliki komadi nakita 

Iako veliki komad nakita, poput naušnica ili ogrlice, može izgledati boemski, takođe može izgledati i kao antikvitet. Radije probajte s jednostavnim tankim narukvicama, ogrlicom ili ring naušnicama.

Robujete trendovima 

Trendovi su prolazni, a pri svakoj kupovini je bolje upitati se sviđa li vam se taj komad zaista, koliko puta ćete ga sedmično nositi ili možete li ga kombinovati s drugim stvarima u svom ormaru. Odgovorite li na ova pitanja negativno, bolje preskočite kupovinu.

Stalno ste u crnom 

Crna boja stanjuje figuru i vječni je klasik, ali je ujedno i teška, a to sigurno nije opis koji želite za sebe. Razigrajte je dodacima i nakitom te detaljima jarkih boja. Ako se niste spremni odreći crne boje, dodajte u svoje odjevne kombinacije crvene ili koralne detalje koji daju toplinu svim odjevnim kombinacijama. 


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: