Kulinarski savjeti

Zamrznuti grašak će imati bolji okus uz ovaj trik

  • Izvor: Agencije
  • 20.07.2025. 11:26

Kuhanje zamrznutog graška je standardni postupak za mnoge, ali on često bude gnjecav. Na sreću, postoji jedan trik zahvaljujući kojem ćete ovo spriječiti.

Kuharica Еrika Valker predlaže dinstanje graška kako bi on bio mnogo ukusniji.

"Zapravo postoji ispravan način pripremanja zamrznutog graška, a to nije kuhanje! Možete imati sladak i hrskav zeleni grašak za manje od 10 minuta", kazala je.

Kuhanje ne samo da ispire okus smrznutog graška, već i troši esencijalne hranjive tvari poput vitamina C i B, dinstani graška s malo maslaca ne samo da poboljšava njegov okus, već i čuva njegovu teksturu.

Ona takođe predlaže i da grašak pospete šećerom, iako ovo djeluje čudno, jer pojačava njegove prirodne arome.

"Dodajte malo šećera u grašak, dovoljno da pojačate njegovu prirodnu slatkoću. Neće imati čudan okus i istaći će prirodnu slatkoću", rekla je.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: