Bez hemije

Umjesto omekšivača koristite ove sastojke: Veš će mirisati danima

 • 05.04.2024. 11:56

Da li znate da ne morate pri svakom pranju da u mašinu dodajete omekšivač za veš? Možete da izbjegnete hemikalije i na ekološki način operete veš da dugo miriše svježe i bude mekši nego ikad, a ova dva sastojka predstavljaju odličnu zamjenu.

Sirće

Sirćetom možete očistiti kupatilo, ukloniti mrlje sa pegle, mikrotalasnu, frižider, ali sada ga upotrijebite i kao omekšivač.

Preporučuje se da koristite jabukovo i destilovano alkoholno sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač ne više od 3 kašike sirćeta, sa ovom dozom veš se neće osjećati na sirće, a biće nevjerovatno mekan i baršunast.

Еterična ulja

Ako omekšivač koristite isključivo zbog mirisa, takođe postoji prirodna varijanta. Mirisna, nježna i opojna, eterična ulja se koriste u kozmetici, masaži, osvježavanju prostora, a njihove divne mirisne note može primiti i veš.

Pomiješajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro izmiješajte, pa je možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati u veš mašinu, ali i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu.

Za miris svježine, možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema, dok će lavanda mirisati na čisto i nježno, piše Najžena.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

  'Čarolije Republike Srpske (R)

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:43 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.