Vrijeme je za pranje

Neobičan i jeftin predmet koji će učiniti da vaši jastuci izgledaju kao novi

  • Izvor: Krstarica
  • 10.04.2024. 15:09

Sa dolaskom proljeća, vrijeme je da se pozabavite nekim od onih kućnih poslova koje ste izbjegavali, kao što su čišćenje prekrivača, jastuka, ćebadi.

Umjesto da ih odnesete u perionicu ili kupite nove, možete učiniti da vaši stari jastuci izgledaju kao novi sa neobičnim kućnim predmetom.

Ako ste odlagali ovaj dosadan kućni posao, poželjećete da vam bude prioritet kada saznate šta se krije u vašim neopranim jastucima. Dok spavamo, naše tijelo se prirodno znoji i odbacuje mrtve ćelije kože koje apsorbuje naša posteljina. Ne samo da ovo može da izazove žute mrlje tokom vremena, mikroskopske grinje i bakterije se takođe mogu naći u vašim neopranim jastucima. Iako su uglavnom bezopasne, ove bube mogu izazvati alergije i napade astme.

Jedna obožavateljka gospođe Hinč je čak otkrila svoj lak način da vaši jastuci ponovo izgledaju kao novi sa predmetom koji vjerovatno imate po kući. Ako ste u iskušenju da isprobate novi trik, jednostavno stavite jastuk u bubanj mašine za pranje veša, a zatim dodajte 2-3 čiste teniske loptice.

Dok odskaču, pomoći će u distribuciji tople vode iz deterdženta i da vaši jastuci izgledaju kao novi. Neki su predložili da koristite tenisku lopticu u sušilici kako bi pomogli da se jastuci brže osuše i zadrže oblik.

Prije nego što krenete u kupovinu, vrijedi napomenuti da ovaj trik najbolje funkcioniše na jastucima od perja ili isjeckane pjene. Obavezno provjerite etiketu za njegu na svojim jastucima prije nego što ih bacite u pranje, jer čvrsta pjena ili posteljina od heljde neće preživjeti ciklus centrifuge.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: